VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, v dnešních dnes prochází eshop aktualizací. Pokud Vám nebude cokoli fungovat, moc se omlouváme, ale určitě již brzy dáme do pořádku :) Bopcorn je nyní nedostupný, neboť byly ze strany firmy Bopcorn změněny dodací podmínky a my teď vymýšlíme, jak vše uchopit, aby bylo reálné popcorny i nadále zachovat na našem eshopu. Děkujeme za pochopení!

MEDOVNÍK BEZ CUKRU

Chtěli jsme si udělat radost dortíkem, který máme všichni moc rádi, ale protože je jeho příprava celkem složitá, neděláme ho každý týden, ale opravdu k nějaké významné události. Tentokrát to bylo k narozeninám Luby a svátku Viktorky. Trochu mě mrzí, že jsem nestihla medovník vyfotit rozkrojený na talířku, snězený byl moc rychle :) 

VERZE PRO TISK

Suroviny:

Těsto na placky:

  • 500 g hladké špaldové mouky
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku bez fosfátů
  • 130 ml mléka
  • 2 vejce
  • balíček perníkového koření
  • 5 PL medu

Náplň:

Posyp:

 

Postup:

Placky:

  • Smícháním všech ingrediencí vypracujeme pevné nelepivé těsto.
  • 20 min necháme těsto odpočinout v lednici.
  • Předehřejeme si troubu na cca 150 °C.
  • Těsto si po vyjmutí z lednice rozdělíme na 6 - 8 částí.
  • Každou část vyválíme do tenkého plátu.
  • Pomocí talíře vykrojíme kruh, který přendáme na plech.
  • Pečeme cca 10 - 13 min.
  • Každý kruh necháme vychladnout.
  • Upečte i zbytek těsta, který Vám zbyde z okrojování.

Krém:

  • Vše vyšlehejte v tuhý krém.
  • Nakonec přidejte rozsekané ořechy.
  • Nechte v lednici, dokud si neupečete pláty těsta.
  • Krém můžete obarvit lyofilizovanými prášky.
  • Krém natíráme na jednotlivé upečené pláty a vrstvíme do výšky.
  • Zbytek krému dáme i na poslední plát.

Posyp:

  • GHÍ si rozehřejeme na pánvi.
  • Přidáme nasekané ořechy.
  • Nastrouháme / nalámeme zbytek upečeného těsta.
  • Vše opražíme.
  • Vychladlý posyp vysypeme na horní patro medovníku.

 

Uskladnění:

  • Medovník nechte do druhého dne v lednici, aby vlhkost z krému prostoupila upečenými pláty.
  • Uchovávejte v lednici, dokud nesníte.
  • My si medovník políváme slaným karamelem. Recept Vám již brzy napíšu!

 

Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři - dozvíte se zde i o nově přidaných receptech.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení