Rakytník řešetlakový lyofilizovaný (sušeno mrazem) - prášek

Lyofilizovaný prášek z BIO rakytníku. Prášek z lyofilizovaného ovoce si zachovává všechny cenné látky, neobsahuje žádný přidaný cukr ani chemii, a proto je ideálním přírodním barvivem vašich pokrmů.

Lyofilizace - metoda sušení mrazem. 

 

Hmotnost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: 10.201865.25 10.201865.50 10.201865.100 10.201865.250 10.201865.500 Zvolte variantu
125 Kč / ks 244 Kč / ks 477 Kč / ks 1 174 Kč / ks 2 346 Kč / ks od 125 Kč / ks 112 Kč bez DPH 218 Kč bez DPH 426 Kč bez DPH 1 048 Kč bez DPH 2 095 Kč bez DPH od 112 Kč bez DPH 500 Kč / 100 g 488 Kč / 100 g 477 Kč / 100 g 470 Kč / 100 g 469 Kč / 100 g
Kategorie: Prášky sušené mrazem
Záruka: 1 rok
Složení: 100 % lyofilizovaný rakytník řešetlákový
Země původu: Česká republika
Certifikace BIO: Zemědělská produkce EU
EE69A879 0875 4C14 B6A1 F64AEBA56CEB
Tip RAW

Popis produktu

Složení: 100 % lyofilizovaný BIO rakytník.

Skladování: Doporučujeme skladovat v suchu při teplotě do 25 °C

Země původu: Česká republika. 

Výživové údaje na 100 g výrobku

Energetická hodnota: 1 569 kJ / 375 kcal, Tuky: 27 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2,7 g, Sacharidy: 21 g, z toho cukry: 8,5 g, Bílkoviny: 8,1 g, Sůl: 0 g.

RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ LYOFILIZOVANÝ (SUŠENÝ MRAZEM) - PRÁŠEK

Lyofilizovaný rakytník řešetlákový

Na výrobu 100 g lyofilizovaného rakytníku připadá cca 450 g čerstvého rakytníku. Lyofilizovaný rakytník je složen ze 100% českého ovoce bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek.

Rakytník byl šetrně ručně nasbírán v sadech v jižních Čechách, hluboce zamrazen a dále pak lyofilizován. Chuť lyofilizovaného rakytníku zůstává zachována, jako když si jej právě utrhnete z keříku.

Lyopotraviny prezentované na našem e-shopu jsou vždy vypěstovány a lyofilizovány v České republice, nejedná se o dovoz ze zahraničí. Nejsme překupníci lyopotravin, ale sami je vyrábíme.

Lyofilizované ovoce v prášku

Jste milovník sladkých a kyselých věcí? Pokud ano, pak jsou naše ovocné prášky tou správnou volbou. Tyto prášky můžete využít nejen k obohacení jogurtu či dortů, ale i jako dekoraci jídel.

Ovocné prášky jsou ideální do jogurtu, dortů, bábovek, kaší, smoothie nebo jako dekorace jídel. Díky různým druhům ovoce a jejich přirozenému pigmentu můžete vytvářet barevné kombinace podle svého gusta.

Ovocné prášky jsou snadným způsobem, jak přidat do jídel ovocnou chuť a vzhled, aniž byste museli pracně připravovat čerstvé ovoce. Navíc neobsahují žádné konzervanty a nezkazí se. Užijte si chuť a vzhled čerstvého ovoce bez zbytečné práce.

RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ LYOFILIZOVANÝ (SUŠENÝ MRAZEM) - PRÁŠEK
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
ŽC Avatar autora | 6.3.2024
Skvělá komunikace, vynikající rakytník.....absolutní spokojenost!
5
HA Avatar autora | 25.1.2023
Spokojenost, krásně vysušený prášek, chuť velmi dobrá.
5
IP Avatar autora | 5.12.2022
Perfektní, jako čerstvý.
Nevyplňujte toto pole:
AZ Avatar autora 21.10.2022 11:04
Dobry den! Chtela bych se zeptat jestli vite alespon priblizny obcas vitaminu C? Dekuji
Odpovědět
LB Avatar autora 21.10.2022 11:37
Dobrý den Alex, v plodech rakytníku je obsah vit. C 360-450 mg / 100 g. Denní dávka se udává cca 50 - 70 g pro pokrytí potřeby těla, ale vit. C přijímáme i z jiných potravin. Pokud přijmeme vit. C více, tělo ho bez užitku vyloučí. (informace z dostupných zdrojů na internetu) My doma lyo rakytník užíváme cca 3-5 kuliček denně (nebo si jej mícháme do medu společně s včelím pylem a hlívou). 50 g čerstvého rakytníku odpovídá cca 10 g lyofilizovaného, ale my užíváme cca 3-5 g, protože jíme za den i jiné ovoce a zeleninu, které vit. C obsahují. Rakytník, aby mohl být lyofilizován, se musí nejprve zmrazit. Při mražení může ztrácet nepatrné množství vit. C, ale přesně změřeno nemáme. Tím, že je obsah vit. C až 25 x vyšší, než u ostatního ovoce a zeleniny, které obsahují vit. C, lyof. rakytník tak stále bude velkým přínosem v doplnění vit. C tělu. Pak je to stále přírodní vitamín, který je pro tělo přirozeným zdrojem. Rakytník už má také BIO certifikát. letošní sklizeň je již s ukončeným certifikačním procesem. Děkujeme za dotaz, snad byl zodpovězen. S přáním krásného dne Lenka Bláhová