Antioxidanty v potravinách

V dnešní době na nás působí vnější vlivy na každém kroku. Bohužel, vždy působí neblaze na naše zdraví. Přemíra těchto vlivů, jako je sluneční záření, stres, znečištěné prostředí, kouření, konzumace alkoholu, nesprávný životní styl, nevhodná strava, záněty, bakteriální, houbové i virové infekce, vysoká spotřeba léčiv, nedostatek aktivního pohybu nebo naopak namáhavé pohybové aktivity, to všechno (a mnohem více) jsou faktory, které vyvolávají v lidském organismu vznik volných radikálů a škodlivého oxidačního stresu. 

Volné radikály a oxidační stres nám přivádí do života chronické nemoci, civilizační choroby a celkově nám znepříjemňují život.

Co s tím? Hlavu vzhůru! Dost bylo negativních informací!

Antioxidanty pomáhají s volnými radikály i oxidačním stresem bojovat!

Naše tělo dovede antioxidanty produkovat v omezené míře samo a naším úkolem je, podpořit tvorbu vhodnou stravou. Jelikož suplementace umělých antioxidantů může vést k tvorbě oxidačního stresu, je vhodnější volit antioxidanty přírodní. 

Některé z nich jsme pro Vás nasušili! Všechny jsou české a v té nejvyšší kvalitě. Povinnost se v tuto chvíli stává požitkem!

Mezi potraviny bohaté na antioxidanty, které jsme zpracovali, se řadí jablka, švestky, granátové jablko a lesní plody – borůvky, ostružiny, brusinky, jahody, maliny. A i zelenina je vhodná pro posílení antioxidačních buněk: rajčata, mrkev, česnek, dále pak houby, jako je hlíva ústřičná a jistě bychom neměli zapomenout na včelí pyl

 

Buďte zdraví!