RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ LYOFILIZOVANÝ (SUŠENÝ MRAZEM) - PRÁŠEK

Na výrobu 100 g lyofilizovaného rakytníku připadá cca 450 g čerstvého rakytníku.

Prášek obsahuje i semena rakytníku.

Lyopotraviny prezentované na našem e-shopu, jsou vždy vypěstovány a lyofilizovány v České republice, nejedná se o dovoz ze zahraničí. Nejsme překupníci lyopotravin, ale sami je vyrábíme.

Varianta
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: 10.201865.25 10.201865.50 10.201865.100 10.201865.250 10.201865.500 Zvolte variantu
125,01 Kč / ks 243 Kč / ks 476 Kč / ks 1 170 Kč / ks 2 339 Kč / ks od 125,01 Kč / ks 108,70 Kč bez DPH 211,30 Kč bez DPH 413,91 Kč bez DPH 1 017,39 Kč bez DPH 2 033,91 Kč bez DPH od 108,70 Kč bez DPH 5 000,40 Kč / 1000 g 4 860 Kč / 1000 g 4 760 Kč / 1000 g 4 680 Kč / 1000 g 4 678 Kč / 1000 g
Kategorie: Prášky sušeny mrazem
Záruka: 1 rok
Složení: 100 % lyofilizovaný rakytník řešetlákový
Země původu: Česká republika
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před přímým slunečním zářením. Zamezte přístupu vzduchu pomocí zipp uzávěru.
Nutriční hodnoty: Energetická hodnota: 1569 kJ / 375 kcal, Tuky (z toho nasycené mastné kyseliny): 27 g (2,7 g), Sacharidy (z toho cukry): 21 g (8,5 g), Bílkoviny: 8,1 g, Sůl: --
Na 100 g lyo bylo použito čerstvé suroviny cca: 450 g
RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ LYOFILIZOVANÝ (SUŠENÝ MRAZEM) - PRÁŠEK
Tip

RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ LYOFILIZOVANÝ (SUŠENÝ MRAZEM) - PRÁŠEK

(Hippophae rhamnoides)

Země původu: Česká republika

Forma sběru: ruční sběr

Složení: 100% rakytník řešetlákový

Vyrobeno: ČR

Lyofilizovaný rakytník je složen ze 100% českého ovoce bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek.

Rakytník byl šetrně ručně nasbírán v sadech v jižních Čechách, hluboce zamrazen a dále pak lyofilizován.

Chuť lyofilizovaného rakytníku zůstává zachována, jako když si jej právě utrhnete z keříku.

Lyofilizovaný rakytník má vysoký obsah vitamínu C , který se procesem lyofilizace zachová a neztrácí se. Díky vysokému obsahu vitamínu C a olejů, nezůstává lyofilizovaný rakytník stejně křupavý, jako jiné ovoce, ale je na stisk měkký, což ho ale nijak neznehodnocuje.


Na výrobu 100 g lyofilizovaného rakytníku připadá cca 450 g čerstvého rakytníku.

 

 

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
HA Avatar autora | 25.1.2023
Spokojenost, krásně vysušený prášek, chuť velmi dobrá.
5
IP Avatar autora | 5.12.2022
Perfektní, jako čerstvý.
Nevyplňujte toto pole:
AZ Avatar autora 21.10.2022 11:04
Dobry den! Chtela bych se zeptat jestli vite alespon priblizny obcas vitaminu C? Dekuji
Odpovědět
LB Avatar autora 21.10.2022 11:37
Dobrý den Alex, v plodech rakytníku je obsah vit. C 360-450 mg / 100 g. Denní dávka se udává cca 50 - 70 g pro pokrytí potřeby těla, ale vit. C přijímáme i z jiných potravin. Pokud přijmeme vit. C více, tělo ho bez užitku vyloučí. (informace z dostupných zdrojů na internetu) My doma lyo rakytník užíváme cca 3-5 kuliček denně (nebo si jej mícháme do medu společně s včelím pylem a hlívou). 50 g čerstvého rakytníku odpovídá cca 10 g lyofilizovaného, ale my užíváme cca 3-5 g, protože jíme za den i jiné ovoce a zeleninu, které vit. C obsahují. Rakytník, aby mohl být lyofilizován, se musí nejprve zmrazit. Při mražení může ztrácet nepatrné množství vit. C, ale přesně změřeno nemáme. Tím, že je obsah vit. C až 25 x vyšší, než u ostatního ovoce a zeleniny, které obsahují vit. C, lyof. rakytník tak stále bude velkým přínosem v doplnění vit. C tělu. Pak je to stále přírodní vitamín, který je pro tělo přirozeným zdrojem. Rakytník už má také BIO certifikát. letošní sklizeň je již s ukončeným certifikačním procesem. Děkujeme za dotaz, snad byl zodpovězen. S přáním krásného dne Lenka Bláhová