Nenechte se zmást, že slaďoučké granátové jablíčko, je vhodné pouze do sladkých pokrmů. My si doma oblíbili lehké obědy, které jsou hotové raz - dva a ještě opravdu dobré! Suroviny: 200 g kuskusu 1 malá cibulka špetka máty 1 ČL LYO vegety 1 větší mrkev 25 g nasekaných mandlí 2 PL olivového oleje 1/2 hlávky římského salátu 1 PL LYO granátového jablka Postup: Kuskus připravíme dle návodu, necháme zchladnout. Jakmile je pokojové teploty, přidáme LYO vegetu...
Lyopotraviny na talíři, Strana 2

Lákají Vás naše produkty? Nevíte ale, jak je využít?
Lyopotraviny nejen vyrábíme, ale také je doma aktivně využíváme. Začali jsme naše recepty dokumentovat, abyste měli také inspiraci. Prioritou u nás vždy je, abychom se zasytili, jídlo bylo nutričně bohaté, bohaté na vitamíny a bylo prospěšné pro naše těla.
Těšit se můžete i na zajímavosti o všech surovinách z naší nabídky.
Máte rádi smoothie - čka? U nás celkem frčí. Dříve jsem je mixovala jen s mlékem, ale musím říct, že neustále objevuji nové kombinace. Dnešní smoothie s LYO granátovým jablkem je jedno z našich nejoblíbenějších, byť je křupavé, protože granátové jablko obsahuje semínka, která je těžké rozmixovat úplně do hladka. Nechceme se těchto semínek zbavovat, protože jsou nabouchané vitamíny a dalšími pro tělo prospěšnými látkami a oleji. Věřím, že si nápoj také zamilujete! Suroviny: 1 PL L...
Tento recept pro Vás upekl Luba. Zadání bylo jasné: "Upeč něco, v čem bude mandlová mouka." Musím říct, že mi dortík vážně chutná. Je krásně krémový a vláčný. Poprosila jsem ho o recept, abych mohla pro Vás vše připravit. Když jsem ho psala, vyšla mi z receptu jediná otázka: "Kde je ta mandlová mouka?" Takže jsem si ho dali ještě jednou a tentokrát s mandlovou moukou. Dortík je ovšem vynikající, takže nám repete vůbec nevadilo. Suroviny: Spodní vrstva: 90 g mandlové mouky 60 g kaka...
Kvásek si snadno vyrobíte doma, nebo můžete požádat někoho, kdo už doma chléb peče, požádat o trochu kvásku (najdete jednoduše na kváskové mapě), nebo je zde ještě další možnost, koupit si směs přímo na chleba, kam Luboš z KváseCZECH používá lyofilizovaný kvásek, který pro něj sušíme. Jak na domácí kvásek? Suroviny: 100 g žitné celozrnné mouky 100 g vlažné převařené vody čistá sklenice alespoň 1 l objem váha Postup: 1. den Smícháme mouku s vodou ve sklenici, k...
Dnes vynechám úvod, protože samotný proces je dost dlouhý na provedení, ale i napsání. Budu se snažit být co nejvíce stručná. Pokud budete mít jakýkoli dotaz, neváhejte mi napsat! Časový harmonogram: 20 hod večer založení rozkvasu 8 hod ráno přimíchání mouky a kmínu 8:30 hod přimíchání soli do 10:30 hod kynutí - promíchávání po 30 min 10:30 hod přesunutí do ošatky 13:30 hod přesun na plech 14 hod hotový chléb Suroviny: Rozkvas: 1-3 PL žitný kvásek (jak jej vyr...
Vždy, když doma dělám Ghí, zůstává mi odebraná bílkovina. U nás se ale nic nikdy zbytečně nevyhazuje. Protože nikdo z nás doma netrpí alergií na kravskou bílkovinu, mohu vždy "odpad" zpracovat. Dnes jsem vyráběla Ghí z 5 kg másla a bílkoviny zůstalo opravdu hodně. Bohužel, se rychle kazí, tak je potřeba ji také , co nejdříve zpracovat. Část jsem použila do cheesecaku, na který se můžete těšit v dalším příspěvku. A proč sem sdílím recept na Ghí? Používám ho denně a v receptech se bude hodně vys...
Zkoušela jsem poprvé udělat domácí ovesné mléko, a protože to bylo jednoduché a mléko je opravdu chutné, tak se s Vámi moc ráda podělím o postup. Mléko se dá využít do kávy, na vaření i pečení, k výrobě krémových nápojů, do kaší i rostlinných jogurtů. Výborná alternativa k živočišnému mléku - vhodné pro alergiky a při špatné snášenlivosti laktózy (ABMK). Má vysoký obsah vlákniny; chuťově je velmi podobné živočišnému plnotučnému mléku, je husté, krémové. Na 1l ovesného mléka j...